COROANĂ DENTARĂCERAMICĂ

Alegeți coroanele dentare de înaltă calitate de la Dent Plus! Nimeni nu va ghici niciodată că coroana dvs. este altceva decât propriul dinte.

Echipa de specialiști Dent Plus, cu experiență de până la 25 de ani în protetică dentară, vă stă la dispoziție cu cele mai moderne materiale și echipamente.

Coroana dentară ceramică vă protejează dintele dacă este crăpat, pătat, ciobit sau degradat de carii sau dacă aveți o obturație foarte mare. Este soluția ideală pentru stabilizarea unei punți dentare sau acoperirea unui implant. Ar putea fi soluția perfectă pe care ați căutat-o atâta timp!

COROANĂ DENTARĂ – PREȚ ÎNCEPÂND CU 750 LEI

Coroana dentara ceramica

De ce sa alegicabinetele Dent Plus

Oferim pacientilor nostri tratamente adecvate, personalizate in functie de problemele specifice, precum si solutii complete de preventie, profilaxie si cosmetica dentara, prevenind ulterioarele afectiuni ce pun in pericol sanatatea dentara.

Preturi accesibile

Intotdeauna vom incerca sa oferim cel mai bun raport calitate/pret.

Suntem disponibili

Suntem gata să verificăm în cabinetele noastre orice problemă a dinților, în orice moment al zilei, chiar și în weekend și de sărbători.

Pacienti multumiti

Nu este doar o vorba. Parerile pacientilor vorbesc pentru noi.

Ce este o coroana dentara

Ce este o coroana dentară?

Coroana dentară este o lucrare protetică care ajută la menținerea pe arcada a dintelui ce suferă ca urmare a evolutiei cariilor sau migrarilor dentare. Coroana dentară acoperă sau învelește partea vizibilă a dintelui pentru a-i reda forma si pozitia inițială. Astfel, ea preia toate funcțiile principale ale unui dinte.

Ca pacient, trebuie sa stiti că obținerea unor rezultate perfecte, a unei danturi frumoase, dar și corect funcționale sunt în stransă legătură cu experiența și profesionalismul medicilor stomatologi specializați pe diferite domenii: proteticieni, parodontologi, endodonți, chirurgi, ortodonți.

Care sunt funcțiile principale ale unei coroane dentare ?

 • Estetică – să fie asemănătoare prin formă, mărime și culoare cu dinții vecini sau să corespundă esteticii faciale și dorințelor pacientului.
 • Masticatorie – coroana trebuie să fie modelată cu precizie si detalii, astfel încât procesul masticației să se realizeze adecvat, fără să împiedice mișcările automate ale mandibulei.
 • Fonetică – coroana dentară trebuie să ofere un suport corespunzător limbii în dicție și nu să îngreuneze vorbirea când se află în zonele laterale.
 • Creșterea rezistenței dintelui – coroana dentară trebuie să conserve și să sporească rezistența dintelui.

Coroana dentară ceramică

Coroana dentară ceramică (ceramică dentară sau porțelan dentar) este varianta premium de înveliș dentar, unicul care are nu doar o estetică desăvârșită, cât și o rezistență foarte bună în timp. Coroana dentară ceramică imită la perfecție dintele natural și îi împrumută funcțiile, fiind realizată dintr-un material care a revoluționat lumea stomatologică modernă.

Un material îndrăgit în protetica dentară, ceramica dentară (sau porțelanul) vine cu o serie de proprietăți care permit folosirea sa pentru coroanele dentare:

 • rezistență mecanică foarte bună la rupere, fracturare;
 • o stabilitate coloristică excelentă;
 • biocompatibilitate cu țesuturile, nu provoacă reacții alergice;
 • inerent fizico-chimic;
 • transluciditate potrivită pentru naturalețea dinților.
Beneficii igienizare dentara
Paşii tratamentului de albire cu Lampa Zoom

Când este recomandată coroana dentară ceramică?

O coroană dentară este o soluție atunci când zâmbetul nostru nu ne mai mulțumește, fie că e vorba de forma unui dinte sau de deteriorarea acestuia. Iată când sunt necesare coroanele dentare:

 • în cazul cariilor complexe;
 • pentru dinții rupți sau grav uzați;
 • pentru dinții fracturați;
 • atunci când suferi de bruxism;
 • în urma unui tratament de canal;
 • în urma unui implant dentar;
 • pentru un tratament al edentațiilor prin punți dentare.

Coroanele dentare pot fi de mai multe tipuri, in functie de tipul materialului si de scopul pentru care acestea au fost realizate:

 • Coroana dentară integral ceramica
 • Coroana din ceramica si metal
 • Punte dentară ceramică

Beneficii coroană dentară ceramică

Coroana dentară integral ceramica confera rezistenta mare la uzura, cea mai mare compatibilitate cu tesuturile invecinate, stabilitate coloristica excelenta si nu reține placa bacteriana. Aceste coroane nu te expun riscului inflamatiilor gingivale si exclud complet reactiile de respingere.

Moderne, realizate prin cea mai înaltă tehnologie, coroanele dentare vin cu o serie de avantaje:

 • funcția masticatorie este îmbunătățită;
 • sunt lucrări protetice rapide și precise;
 • sunt comode, așa că este nevoie de o perioadă scurtă de acomodare;
 • restaurează dintele distrus;
 • armonizează trăsăturile feței.
Cine nu poate apela la tratamentul de albire a dinţilor cu Lampa Zoom

Intrebari Frecvente

Mai jos sunt cateva din multe intrebari pe care pacientii ni le pun atunci cand doresc sa afle mai multe despre detartraj si igienizare dentara profesionala.

Cat rezistă o coroană dentară?

In medie, o coroană dentară durează între 5 si 15 ani, însă depinde și de materiale, de “uzura” la care este expusă și de igiena orală. Unele obiceiuri precum scrașnitul dinților sau rosul unghiillor pot influența durata de viață a coroanelor dentare.

Ce culoare va avea coroana dentară?

Vizita la medic te va ajuta să stabilești împreună cu acesta care este culoarea cea mai potrivită, astfel încât să fie în acord cu restul danturii.

Dacă remarci mici diferențe, poți încerca și proceduri de albire pentru restul dinților, pentru a repara aspectul general.

Coroanele dentare ceramice își schimbă culoarea in timp?

Coroanele dentare ceramice nu își modifică nuanța sau culoarea în timp, motiv pentru care trebuie aleasă o nuanță potrivită fizionomiei tale, care să se integreze cu ușurință în restul danturii.

Există restricții după aplicarea unei coroane dentare ceramice?

Aplicarea coroanelor dentare nu implică anumite rigori după tratament; cu toate acestea, este indicat să nu consumi alimente în primele ore de la intervenție.
După ce te acomodezi cu noii dinți – acomodarea va fi de scurtă durată, materialul nefiind unul greu – îți vei putea relua obiceiurile obișnuite.

Este posibila repararea unei coroane dentare ceramice?

Odată crăpată, coroana dentară nu se mai poate repara. Aceasta poate fi înlocuită dacă îi expiră durata de viață și nu mai arată la fel de bine ca la început, însă repararea acesteia e imposibilă. Dacă lucrarea protetică a căzut din cauza felului greșit în care a fost aplicată, medicul stomatolog va trebui să o înlocuiască.

Rezultatele Noastre

Va prezentam cateva cazuri de pacienti inainte si dupa realizarea coroanelor dentare.

Coroana Dentara - Caz 1 - InainteCoroana Dentara - Caz 1 - Dupa
Coroana Dentara - Caz 3 - InainteCoroana Dentara - Caz 3 - Dupa
Coroana Dentara - Caz 2 - InainteCoroana Dentara - Caz 2 - Dupa
Coroana Dentara - Caz 4 - InainteCoroana Dentara - Caz 4 - Dupa

Parerile Pacientilor

Aceștia sunt doar câțiva dintre pacienții clinicilor DentPLUS. Le mulțumim pentru încrederea acordată medicilor și clinicilor noastre.

Ești interesat/ă decoroană dentară?

Completează formularul și vei fi contacta/ă in cel mai scurt timp!

11 + 14 =

© 2022 Toate drepturile rezervate Dent Plus