COROANĂ ZIRCONIU

Alegeți coroanele dentare de înaltă calitate de la Dent Plus! Nimeni nu va ghici niciodată că coroana dvs. este altceva decât propriul dinte.

Echipa de specialiști Dent Plus, cu experiență de până la 25 de ani în protetică dentară, vă stă la dispoziție cu cele mai moderne materiale și echipamente.

Coroana ZIRCONIU vă protejează dintele dacă este crăpat, pătat, ciobit sau degradat de carii sau dacă aveți o obturație foarte mare. Este soluția ideală pentru stabilizarea unei punți dentare sau acoperirea unui implant. Ar putea fi soluția perfectă pe care ați căutat-o atâta timp!

COROANĂ ZIRCONIU – PREȚ ÎNCEPÂND CU 1250 LEI

Coroana zirconiu

De ce sa alegicabinetele Dent Plus

Oferim pacientilor nostri tratamente adecvate, personalizate in functie de problemele specifice, precum si solutii complete de preventie, profilaxie si cosmetica dentara, prevenind ulterioarele afectiuni ce pun in pericol sanatatea dentara.

Preturi accesibile

Intotdeauna vom incerca sa oferim cel mai bun raport calitate/pret.

Suntem disponibili

Suntem gata să verificăm în cabinetele noastre orice problemă a dinților, în orice moment al zilei, chiar și în weekend și de sărbători.

Pacienti multumiti

Nu este doar o vorba. Parerile pacientilor vorbesc pentru noi.

Ce este o coroana dentara

Ce este o coroana dentară?

Coroana dentară este o lucrare protetică care ajută la menținerea pe arcada a dintelui ce suferă ca urmare a evolutiei cariilor sau migrarilor dentare. Coroana dentară acoperă sau învelește partea vizibilă a dintelui pentru a-i reda forma si pozitia inițială. Astfel, ea preia toate funcțiile principale ale unui dinte.

Ca pacient, trebuie sa stiti că obținerea unor rezultate perfecte, a unei danturi frumoase, dar și corect funcționale sunt în stransă legătură cu experiența și profesionalismul medicilor stomatologi specializați pe diferite domenii: proteticieni, parodontologi, endodonți, chirurgi, ortodonți.

Care sunt funcțiile principale ale unei coroane dentare ?

 • Estetică – să fie asemănătoare prin formă, mărime și culoare cu dinții vecini sau să corespundă esteticii faciale și dorințelor pacientului.
 • Masticatorie – coroana trebuie să fie modelată cu precizie si detalii, astfel încât procesul masticației să se realizeze adecvat, fără să împiedice mișcările automate ale mandibulei.
 • Fonetică – coroana dentară trebuie să ofere un suport corespunzător limbii în dicție și nu să îngreuneze vorbirea când se află în zonele laterale.
 • Creșterea rezistenței dintelui – coroana dentară trebuie să conserve și să sporească rezistența dintelui.

Coroana dentară din zirconiu

Protetica dentară este azi în plină dezvoltare, soluțiile moderne pe care le-a propus în ultimii ani fiind ideale pentru restaurarea danturii. Una dintre aceste soluții inovatoare este coroana dentara din zirconiu, o lucrare protetică estetică și funcțională, care are un aspect deosebit: zirconiul imită la perfecție dintele natural, datorită varietății de nuanțe în care se găsește, dar și translucidității sale. Un material îndrăgit în stomatologie, zirconiul vine cu o serie de proprietăți care îl fac materialul ideal pentru astfel de lucrări:

 • culoare naturala, alba
 • duritate mare (de aproximativ cinci ori mai puternic decat portelanul)
 • rezistenta ridicata la fracturare (zirconiul dentar este greu de crapat)
 • rezistenta la uzura si la oxidare
 • nu este supus coroziunii chimice
 • aspect translucid dupa operatiunea de sinterizare (coacere la temperaturi inalte pentru a creste rezistenta si duritatea).
coroana dentara din zirconiu
Când este recomandată coroana din zirconiu?

Când este recomandată coroana din zirconiu?

Cum știi că ai nevoie de o coroană din zirconiu? Ești pacientul ideal dacă:

 • dintele tău / dinții sunt în proporție de 40% distruși;
 • dintele are coroana fracturată;
 • vrei să modifici forma dinților tăi pentru a îmbunătăți estetica;
 • dacă dintele tău a fost tratat endodontic, pentru că este mai fragil;
 • dacă există o carie complexă;
 • dacă s-a efectuat un implant dentar, pentru a-l acoperi;
 • atunci când îți scrâșnenști dinții – suferi de bruxism;

Tipuri de coroane dentare din zirconiu

Coroana monolitică din zirconiu sau coroana din zirconiu integral este realizată complet din zirconiu, fiind o variantă superioară coroanelor metalo-ceramice. Este recomandată în zona laterală, fiind soluția perfectă pentru dinții de dimensiuni mici.

Coroana zirconiu ceramic este construită pe un schelet din zirconiu, ceea ce face coroana biocompatibilă și rezistentă, fiind acoperită de un strat subțire din ceramică. Această variantă este ideală pentru dinții frontali, care se văd atunci când vorbim sau zâmbim, fiind de o estetică desăvârșită.

Beneficii coroane dentare ZIRCONIU

Sunt multe beneficii pe care le prezinta folosirea de coroane dentare ZIRCONIU: rezistenta mare la uzura, cea mai mare compatibilitate cu tesuturile invecinate, stabilitate coloristica excelenta, nu rețin placa bacteriana. 

Moderne, realizate prin cea mai înaltă tehnologie, coroanele dentare vin cu o serie de avantaje:

 • împrumută funcțiile dintelui natural;
 • funcția masticatorie este îmbunătățită;
 • sunt lucrări protetice rapide și precise;
 • sunt comode, așa că este nevoie de o perioadă scurtă de acomodare;
 • restaurează dinții distruși;
 • armonizează trăsăturile feței.
Beneficii coroane dentare ZIRCONIU

Intrebari Frecvente

Mai jos sunt cateva din multe intrebari pe care pacientii ni le pun atunci cand doresc sa afle mai multe despre detartraj si igienizare dentara profesionala.

Cat rezistă o coroană dentară?

In medie, o coroană dentară durează între 5 si 15 ani, însă depinde și de materiale, de “uzura” la care este expusă și de igiena orală. Unele obiceiuri precum scrașnitul dinților sau rosul unghiillor pot influența durata de viață a coroanelor dentare.

Ce culoare va avea coroana dentară?

Vizita la medic te va ajuta să stabilești împreună cu acesta care este culoarea cea mai potrivită, astfel încât să fie în acord cu restul danturii.

Dacă remarci mici diferențe, poți încerca și proceduri de albire pentru restul dinților, pentru a repara aspectul general.

Cat dureaza procedura de implementare a unei coroane din zirconiu?

Aplicarea unei coroane de zirconiu se întinde pe durata a trei vizite la cabinet, la distanță de 3-4 zile între ele. Tehnologia modernă utilizată transformă această intervenție într-una rapidă și de o precizie absolută.

Care sunt recomandarile dupa procedura de aplicare a coroanelor din zirconiu?

După procedura de aplicare a coroanelor din zirconiu poți reveni instant la stilul tău de viață.

Vei simți un disconfort de acomodare de scurtă durată, însă este firesc; de asemenea, este indicat să nu mănânci vreme de o oră de la aplicarea coroanelor dentare. Îți poți relua aproape imediat obiceiurile și stilul de viață, cu atenție sporită asupra igienei orale.

Este dureroasa aplicarea coroanelor din zirconiu?

Stomatologia modernă este minim invazivă, care își dorește ca procedurile să fie cât mai confortabile și lipsite de durere pentru pacient. Pentru că se lucrează pe dinți vitali, pe un țesut viu, aplicarea coroanelor dentare din zirconiu implică anestezie locală, astfel că va fi complet nedureroasă.

Rezultatele Noastre

Va prezentam cateva cazuri de pacienti inainte si dupa realizarea coroanelor dentare.

Coroana Dentara - Caz 1 - InainteCoroana Dentara - Caz 1 - Dupa
Coroana Dentara - Caz 3 - InainteCoroana Dentara - Caz 3 - Dupa
Coroana Dentara - Caz 2 - InainteCoroana Dentara - Caz 2 - Dupa
Coroana Dentara - Caz 4 - InainteCoroana Dentara - Caz 4 - Dupa

Parerile Pacientilor

Aceștia sunt doar câțiva dintre pacienții clinicilor DentPLUS. Le mulțumim pentru încrederea acordată medicilor și clinicilor noastre.

Ești interesat/ă decoroană zirconiu?

Completează formularul și vei fi contacta/ă in cel mai scurt timp!

6 + 3 =

© 2022 Toate drepturile rezervate Dent Plus