Ortodontie

Ortodontia este ramura a stomatologiei specializata in corectarea anomaliilor dentare. Importanta unui astfel de tratament atunci cand este necesar este foarte mare. Pe langa aspectul neplacut al danturii, dintii strambi sau nealiniati corect sunt foarte greu de intretinut, exista riscul ca ei sa fie pierduti mai devreme si, de asemenea, pot crea probleme de sanatate pe termen lung inclusiv la nivelul umerilor, gatului si spatelui.

In astfel de conditii, un tratament ortodontic devine necesar nu doar pentru estetica dintilor, ci si pentru starea lor de sanatate. Astazi, datorita inovatiilor stomatologice, nu exista restrictii de varsta in ceea ce priveste tratamentele pentru corectarea imperfectiunilor danturii.

Durata tratamentelor variaza la fiecare pacient in parte, insa, in medie, acestea sunt cuprinse intre 18 si 24 de luni si constau in:

  • indreptarea pozitiei dintilor;
  • reglarea muscaturii;
  • reglarea rapoartelor dintre maxilare;

Servicii ortodontie

Pentru corectarea anomaliilor danto-maxilare, exista 2 tipuri de aparate dentare:

  • Aparat mobil: acesta corecteaza imperfectiunile mai putin severe si actioneaza pentru corectarea anomaliilor numai in perioada in care este purtat. Deoarece nu necesita purtare permanenta, actiunea lui se extinde pe o perioada mai indelungata de timp.
  • Aparat fix: acesta nu poate fi indepartat de catre pacient, ceea ce presupune ca va fi purtat in permanenta pe perioada de timp stabilita de catre medicul stomatolog. Aceste tipuri de aparate sunt dedicate pacientilor care prezinta anomalii grave la nivelul danturii. De asemenea, comparativ cu aparatul dentar mobil, rezultatele sunt vizibile intr-un timp mai scurt.

O data aplicat aparatul dentar, pacientul se va prezenta in mod regulat la cabinetul stomatologic pentru activarea aparatului, prin aplicarea unei forte optime de corectie. Aceste controale sunt esentiale pentru obtinerea rezultatului dorit si reducerea duratei tratamentului.

In luna aprilie beneficiezi de 50% discount pentru orice tratament ortodontic. Programeaza-te acum la o consultatie gratuita!

PROGRAMEAZA-TE ACUM LA O CONSULTATIE!

Completeaza formularul si te vom contacta in cel mai scurt timp.

TE ASTEPTAM!

DENTPLUS VETERANILOR

Bulevardul Iuliu Maniu Nr. 55A, Bl. 17A, Bucuresti

DENTPLUS GORJULUI

Bulevardul Iuliu Maniu Nr. 69, Bl. 5P, Bucuresti

DENTPLUS CRANGASI

Strada Olanesti Nr. 2, Bl. 43, Scara 1, Bucuresti

Cabinet Stomatologic Dentplus

© 2016 Dent Plus. Toate drepturile rezervate.