PROTEZA FIXA PE IMPLANTURI

Profita acum de oferta noastra pentru proteze fixe pe implanturi!

 • prima vizită
 • 4 implanturi dentare
 • bont bila
 • capsa bont bila
 • proteza pentru lucrarea finala 

Cost pachet:  13.990 lei

Se achita în 2 rate :
Rata 1 – in prima etapa, la inserarea implanturilor dentare, se achita suma de 6990 lei.
Rata 2 – dupa 4 luni de la etapa chirurgicala se achita suma de 7000 lei.

Proteze dentare flexibile

Parerile Pacientilor

Aceștia sunt doar câțiva dintre pacienții clinicilor DentPLUS. Le mulțumim pentru încrederea acordată medicilor și clinicilor noastre.

Ce este proteza fixa pe implanturi

Ce este proteza fixape implanturi?

O proteza dentara fixa pe implanturi este complet ancorata si sustinuta de implanturi dentare, putand fi decimentata sau desurubata de medicul specialist pentru igienizarea periodica.

Pe langa faptul ca permit inlocuirea tuturor dintilor dintr-o arcada dentara, implanturile dentare ajuta la prevenirea pierderilor osoase care se produc odata cu pierderea dintilor. Cand nu exista dinti, mandibula nu are niciun rol functional, ceea ce duce la deteriorarea acesteia. Aceasta contractie a maxilarului are consecinte estetice (provocand un aspect imbatranit), in special atunci cand lipsesc toti dintii. Odata cu utilizarea protezelor insurubate pe implant, osul este stimulat, pastrand suportul facial.

O proteza fixa sustinuta de implant poate inlocui atat dintii, cat si tesutul gingiilor. Arata si actioneaza ca dintii naturali. Proteza ramane in siguranta chiar si atunci cand mesteci si vorbesti, fiind cimentata sau insurubata pe implanturi. In plus, aceasta nu permite miscarea si deplasarea dintilor naturali opusi, protejand muscatura si articulatia maxilarului.

Proteze dentare fixe4 sau 6 implanturi?

De obicei, 4 implanturi la mandibula (proteza fixa cu 4 implanturi) si 6 implanturi la maxilar (proteza fixa cu 6 implanturi) sunt suficiente pentru a oferi sustinere acestui tip de proteza fixa. Planul de tratament final si determinarea exacta a numarului de implanturi dentare necesare sustinerii acestei proteze totale fixe se bazeaza pe factorii biomecanici specifici fiecarei persoane. In urma unei investigatii cu ajutorul Computerului Tomograf, se stabilesc calitatea si cantitatea osului, apoi se iau in considerare starea arcadei opuse (daca exista dinti sau este edentata), fortele masticatorii generate si limitarile anatomice.

O proteza fixa pe implanturi presupune realizarea unor amprente initiale si post-operatorii. Lucrarile dentare sunt apoi ajustate pentru a obtine sustinere adecvata pentru buze, o muscatura corecta si un aspect estetic satisfacator.

Proteze dentare fixe
Ce este proteza dentara cu capse

CE ESTE proteza dentara cu capse?

Proteza dentara cu capse reprezinta o alternativa la protezele clasice, pe care multi pacienti le considera incomode si jenante, si este preferata in cazul persoanelor care si-au pierdut din diferite motive toti dintii si in cazul carora osul a fost resorbit semnificativ. Stabilitatea acestui tip de proteze este data de capsele care se cimenteaza pe dintii sau radacinile dentare restante sau pe implanturi dentare cu capse.

In acest caz, sunt necesare doar cateva implanturi dentare pentru a sprijini proteza, plasate strategic pe maxilar si mandibula. Practic, aceste capse presupun infiletarea unei componente in interiorul implantului si a alteia in proteza. In majoritatea cazurilor, acest sistem special de prindere este in forma de bila si se potriveste in prize in “buzunarasul’ din proteza. In momentul in care proteza este inserata pe implanturile situate in os, aceasta devine fixa, oferindu-i purtatorului stabilitate crescuta fata de proteza traditionala detasabila fara implanturi dentare.

Proteze dentare cu capse PE IMPLANTURI DENTARE

Implanturile dentare utilizate pentru protezele fixe cu capse sunt implanturi specifice pentru acest tip de procedura. Avand in vedere ca ele servesc pentru a mentine proteza, aceasta poate fi plasata cu implanturile intr-o singura etapa.

Proteza dentara cu capse poate fi realizata dintr-o baza acrilica fabricata la comanda, care va arata ca tesutul gingival. Dintii pot fi din portelan sau acrilic, imitand aspectul natural si e nevoie de minimum 2 implanturi dentare pentru o functionare corecta pe termen lung.

Proteza dentara pe implanturi cu capse permite mentinerea gingiilor sanatoase si integritatea structurilor faciale, ofera suport pentru tesutul osos atrofiat, restabileste capacitatea de a manca si zambi cu incredere iar pacientul o poate indeparta singur in scopul curatarii.

Proteze dentare cu capse
Avantaje - proteze dentare cu capse

Proteze dentare cu capseAVANTAJE

Protezele dentare cu capse pot fi atasate fie pe implanturi dentare, fie pe radacini de dinti naturali, sunt personalizate si asigura pacientului mai multa stabilitate si confort.

Iata cateva dintre beneficiile protezelor dentare cu capse:

 • reprezinta o solutie permanenta pentru pierderea dintilor
 • are stabilitate mai mare decat potezele clasice care se sprijina direct pe gingie creand disconfort atat la masticatie cat si la vorbire
 • elimina problema principala a protezei clasice: de cadere din gura cand mancati sau vorbiti
 • poate fi indepartata pentru curatare de pacient
 • arata si functioneaza la fel ca dintii naturali
 • ajuta la prevenirea pierderii osoase din maxilar
 • pretul avantajos pentru o solutie de proteza totala fixa
 • procedura este mai putin invaziva (in cazul variante pe implanturi cu capse, sunt utilizate mai putine implanturi)
 • rapid de realizat

Intrebari Frecvente

Mai jos sunt cateva din multe intrebari pe care pacientii ni le pun atunci cand doresc sa afle mai multe despre protezele dentare elastice

Cate implanturi sunt necesare pentru o proteza fixa?

De obicei, 4 implanturi la mandibula (All-on-4 – proteza fixa cu 4 implanturi) si 6 implanturi la maxilar (All-on-6 – proteza fixa cu 6 implanturi) sunt suficiente pentru a oferi sustinere acestui tip de proteza fixa.

Cum se igienizeaza proteza fixa pe implant?

Proteza pe implanturi are nevoie de o îngrijire atentă, dar destul de simplă. Dinții artificiali, ca și cei naturali, trebuie periați de 2 ori pe zi. Este important să se acorde atenție plăcii bacteriene și resturilor alimentare prinse de sistemele de fixare.

Daca am pierdere osoasa mare, pot beneficia de proteza fixa?

Proteza fixa pe implant se adreseaza in specialpacienților cu pierderi mari de os, în special în zona laterală, care nu le permit inserarea unui număr corespunzător de implanturi pentru a realiza o lucrare fixă.

Care este diferenta intre proteza fixa pe implanturi si proteza pe capse?

Pentru proteza fixa pe implanturi sunt necesare un numar mai mare de implanturi: 4 implanturi la mandibula (All-on-4 – proteza fixa cu 4 implanturi) si 6 implanturi la maxilar (All-on-6 – proteza fixa cu 6 implanturi). In comparatie cu aceasta, pentru proteza pe capse sunt necesare un numar mai redus de implanturi (minimum 2 implanturi dentare ) pentru o functionare corecta pe termen lung.

Ce interventii sunt necesare pentru proteza pe implant?

Interventiile necesare pentru proteza fixa pe implant sunt urmatoarele:

 • consultatie
 • analize si CT,
 • amprentarea,
 • interventia chirurgicala,
 • refacerea arcadelor (osteointegrarea)
 • finalizarea tratametului cu proteza dentara.

Ce am voie sa mananc dupa inserarea implanturilor dentare??

În primele ore de la aplicarea lucrării provizorii e indicat să consumi alimente moi; după aceea, pot fi reluate obiceiurile alimentare obișnuite, dar ideal ar fi ca alimentele tari să fie evitate, pentru a nu aplica presiune asupra danturii.

Rezultatele Noastre

Cateva din cazurile pacientilor care au apelat la proteze dentare elastice

Pacient proteza dentară fixaProteza dentară fixa pe implanturi
Pacient proteza dentară fixaProteza dentara fixa
Pacient proteza dentară fixaProteza dentară fixa pe implanturi
Pacient proteza dentară flexibilăProteza dentară flexibilă

De ce sa alegicabinetele Dent Plus

Oferim pacientilor nostri tratamente adecvate, personalizate in functie de problemele specifice, precum si solutii complete de preventie, profilaxie si cosmetica dentara, prevenind ulterioarele afectiuni ce pun in pericol sanatatea dentara.

RATE FARA DOBANDA

Plata prin cardul de credit de la Banca Trabsilvania, 6 rate fara dobanda.

Suntem disponibili

Suntem gata să verificăm în cabinetele noastre orice problemă a dinților, în orice moment al zilei, chiar și în weekend și de sărbători.

Pacienti multumiti

Nu este doar o vorba. Parerile pacientilor vorbesc pentru noi.

Proteza fixa pe implanturiFa o programare acum!

Completeaza formularul pentru detalii!

5 + 5 =

© 2022 Toate drepturile rezervate Dent Plus