News

Implanturile dentare All on 4

ian. 18, 2022 | Noutati

Indiferent ca se intampla din pricina unui traumatism sau unei boli, pierderea dintilor poate duce la probleme legate de activitatile de zi cu zi, chiar si cele mai simple, precum vorbitul sau mancatul. Mai mult decat atat, pierderea dintilor poate avea un impact semnificativ asupra increderii in propria persoana si asupra stimei de sine.

De multi ani, protezele dentare sunt solutia principala pentru inlocuirea dintilor lipsa. Insa problema nu e doar ca e dificil sa te obisnuiesti cu ele, dar multe persoane le considera si jenante.
Implanturile All on 4, cunoscute si sub denumirea de “implanturi dentare same day”, sau “implanturi in 24 de ore”, te pot ajuta oferindu-ti o alternativa mai naturala la protezele traditionale.

Ce este un implant All on 4?

Implanturile All on 4 sunt un set permanent de dinti care arata ca dintii naturali si creeaza aceeasi senzatie ca acestia. Ele permit pacientilor inlocuirea dintilor cu ajutorul unui tratament eficient si de incredere, evitand procedurile pe termen lung si protezele conventionale.
Implanturile dentare All on 4 includ incorporarea a 4 implanturi in osul maxilarului. Acesti piloni metalici din titan vor fi practic radacinile noilor dinti protetici, care sunt fixati deasupra implanturilor.

Cum functioneaza implanturile All on 4?

Implanturile All on 4 functioneaza ca o ancora puternica de care pot fi conectati dintii inlocuitori. Procedura iti permite sa inlocuiesti o arcada intreaga de dinti lipsa, cu numai patru implanturi dentare.
Implanturile sunt sustinute de o punte sau de o proteza fixa, atasata de dintii naturali ramasi.

Beneficiile implanturilor All on 4

In comparatie cu alte tehnici de inlocuire a dintilor, implanturile dentare All on 4 ofera o serie de beneficii, printre care si cele de mai jos:

  •  O procedura sigura si rapida.
  •  Un tratament mai putin invaziv decat alte tratamente restauratoare.
  •  Sunt potrivite pentru o gama variata de probleme.
  •  Pot fi periate si spalate ca dintii naturali.
  •  Nu necesita adezivi.
  •  Nu exista durere sau frictiune intre gingii si proteza.
  •  Calitate superioara, rezultate confortabile.
  •  Nu e nevoie sa eviti anumite alimente.
  •  Iti dau un boost de incredere si o calitate superioara a vietii.
  •  Previn deteriorarea osoasa si refac aspectul chipului.

Implanturile All on 4 te pot ajuta sa ai un zambet natural intr-un timp mai scurt fata de alte optiuni de tratament si cu un timp de vindecare mult redus. Tocmai de aceea, e evident de ce au devenit o optiune din ce in ce mai populara pentru inlocuirea dintilor lipsa.

Procedura

Inainte de a incepe tratamentul stomatologic avansat, stomatologul cu care lucrezi se va asigura ca ai suficient maxilar incat sa poata fixa mai multe implanturi de titan. In aceasta faza initiala de diagnosticare, vor fi necesare radiografii si poate chiar tomografii, astfel incat evaluarea sa fie cat mai corecta.

Montarea implanturilor dentare All on 4 este o procedura foarte avansata, ce necesita planificare si consideratii aprofundate.
Inainte de procedura efectiva, sunt proiectati dintii, pentru a imita configuratia anterioara sau pentru a o imbunatati, in functie de preferinte.
In timpul procedurii, medicul stomatolog va face o serie de incizii mici in gingie pentru a introduce implanturile in osul maxilarului si in tesuturile prezente acolo. Dupa plasarea implantului se monteaza imediat un set temporar de dinti.

Dupa ce are loc regenerarea osoasa iar ranile cauzate de inciziile din maxilar se vindeca, iar organismul asimileaza implanturile, se monteaza proteza definitiva.
Proteza definitiva se monteaza la distanta de 4-6 luni.

Ce diferenta este intre implanturile All on 4 si implanturile dentare normale?

Implanturile dentare All on 4 difera de implanturile normale sau conventionale prin faptul ca sunt concepute pentru a sustine un set intreg de dinti. Daca la un implant conventional sunt necesare intre 6 si 10 implanturi obisnuite pentru a sustine o arcada intreaga, implantul All on 4 se bazeaza pe numai 4 implanturi.

Implanturile All on 4 sunt mai bune decat protezele conventionale?

Cunoscute si ca “implanturi same day”, implanturile All on 4 ofera o serie de beneficii fata de protezele conventionale.
In primul rand ele creaza un nivel mai ridicat de confort si o senzatie mult mai naturala decat protezele. Mai mult decat atat, pentru ca sunt fixe, viata ta de zi cu zi va fi mult mai usoara, iar mancatul nu ar trebui sa iti mai puna probleme.

Cat dureaza procedura necesara pentru implantul All on 4?

Implanturile dentare All on 4 presupun o consultatie initiala si o procedura de diagnosticare, dupa care implanturile si dintii noi sunt pozitionati intr-o singura programare, chiar si daca e nevoie de extractii. Intregul tratament se termina intr-o singura vizita la stomatolog, iar seara vei avea un set nou de dinti, estetic si eficient functional.

Cat de dureros este implantul All on 4?

Interventiile chirurgicale implicate in tratamentul All on 4 sunt practic nedureroase. Dupa ce trece anestezia e posibil sa ai putine umflaturi si dureri, insa aceste efecte minore dispar automat in cateva zile. Majoritatea pacientilor revin la stilul normal de viata in 1-2 zile.

Intretinerea implanturilor All on 4

Implanturile All on 4 sunt exact ca dintii naturali, ceea ce inseamna ca va trebui sa le cureti exact asa cum o faci si cu restul dintilor. Periatul si ata dentara sunt esentiale si este important sa iti programezi de doua ori pe an si procedurile de detartraj si periaj profesional.

Intrebari frecvente

Imi pot face implanturi All on 4 daca nu am dinti naturali?

Da, poti! Chiar daca nu ai dinti naturali, poti obtine acelasi confort, aspect si muscatura cu ajutorul implanturilor All on 4 ca si cu protezele dentare permanente.

Cum se simt implanturile All on 4?

Implanturile dentare same day iti creaza aceeasi senzatie ca dintii naturali. Ele ofera acelasi confort, aspect si muscatura ca dintii naturali sau protezele permanente.

Implanturile All on 4 arata natural?

Da. Toate implanturile All on 4 arata exact ca dintii naturali, ceea ce le face o optiune mai buna fata de proteze, care pot arata adesea nenatural.

Implanturile All on 4 sunt detasabile?

Nu, implanturile All on 4 nu sunt detasabile, pentru ca sunt fixate permanent in cavitatea bucala.

Cat dureaza implanturile All on 4?

In marea majoritate a cazurilor, implanturile dentare All on 4 dureaza cel putin 20 – 25 de ani, sau chiar pana la finalul vietii.

0 Comentarii