Servicii

Stomatologie copii

Dintii copilului tau au nevoie de o ingrijire speciala si atenta, de preventie si de terapie, motiv pentru care este extrem de important sa alegi servicii specializate de stomatologie copii.

Aceasta ramura a stomatologiei ofera servicii stomatologice pediatrice pentru copii si adolescenti, concentrandu-se pe tratarea problemelor celor mici de la aparitia primilor dinti pana la adolescenta, cu o atentie speciala acordata cresterii si dezvoltarii, dar si indrumarii in ceea ce priveste comportamentele ce tin de igiena orala.

Un stomatolog pediatru va sti exact care sunt necesitatile specifice ale copilului tau si le va trata intr-un context aparte, menit sa ii creeze celui mic o stare de confort si liniste si sa elimine teama de dentist. 

 

Avem grija de pacientii nostri

Preventia

Preventia reprezinta o parte esentiala a stomatologiei pediatrice.

La copii, dintii temporari (dintii de lapte) apar incepand cu varsta de 6 luni, urmand sa fie inlocuiti de dintii permanenti intre 6 si 12 ani. Ingrijirea lor corespunzatoare, pentru a se evita aparitia a diferite afectiuni pe viitor, este esentiala.

 Tratamentele preventive reprezinta prima linie de aparare a copilului tau impotriva unei game variate de probleme dentare. Printre serviciile noastre de preventie se numara:

  • Consultatii stomatologie copii
  • Fluorizare
  • Periaj profesional
  • Sigilari

Tratamente

In cazul in care copilul tau se confrunta cu probleme stomatologice precum carii dentare sau infectii, echipa noastra ofera tratamente delicate si eficiente, care le pot reda frumusetea zambetului. Serviciile noastre de tratare includ:

Servicii DentPLus

Coroane dentare

Proteze dentare

Aparate dentare

Tratament de canal

Stomatologie copii

Carii dentare

Detartraj cu ultrasunete

Implant dentar

Tratament paradontal

Contacteaza-ne

Suna pentru programare

Programare la consultatie

Stomatologie copii

Intrebari frecvente

De ce sa imi duc copilul la un stomatolog pediatru?

In primul rand, stomatologilor pentru copii le place sa lucreze cu copiii. O vizita la stomatologul pediatru iti garanteaza ca cel mic va fi ingrijit de un specialist bland si intelegator cu copiii. In plus, stomatologii pentru copii beneficiaza de pregatire suplimentara in acest sens, astfel incat sunt formati sa raspunda nevoilor unice ale copiilor.

Cat de des trebuie sa imi duc copilul la stomatolog?

Copiii trebuie sa fie vazuti de un stomatolog pediatru pentru consultatii de rutina de cel putin doua ori pe an, ca si adultii.

Cand ar trebui sa aiba loc prima vizita la stomatolog a copilului?

Prima vizita la stomalog trebuie sa aiba loc o data cu aparitia primului dinte de lapte, in jurul varstei de 6 luni-1 an si cel mai tarziu la varsta de 3 ani.

Cum imi pot feri copilul de carii?

Desi exista probleme stomatologice mai mult sau mai putin evitabile, cariile pot fi, in general, prevenite prin folosirea unor practici speciale:

  • Asigurarea unui periaj corect si frecvent, alaturi de vizite regulate la stomatolog si curatari profesionale.
  • Tratamente cu fluor, care intaresc smaltul dintilor si reduc predispozitia la carii.
  • Sigilarea, care impiedica acumularea bacteriilor care duc la formarea cariilor.

Cat de dureroase vor fi interventiile stomatologice pentru copii?

Datorita inhalosedarii, folosita ca metoda de reducere a anxietatii si de linistire a copilului, vizita la stomatolog nu va fi o experienta dureroasa. In plus, nu uita ca un stomatolog pentru copii este pregatit sa aiba grija de nevoile specifice ale copilului tau si sa ii ofere o stare de calm si relaxare.

PACIENTI

Recomandari

Aceștia sunt doar câțiva dintre pacienții clinicilor DentPLUS. Le mulțumim pentru încrederea acordată medicilor și clinicilor noastre.