Servicii

Proteze dentare

Protezele dentare sunt dinti artificiali care au rolul de a inlocui dintii naturali pierduti..

Protezele dentare sunt lucrari mobile ce redau integritatea arcadelor. Sunt ideale in cazul in care iti lipsesc mai multi dinti, care nu mai pot fi fixati intr-un alt mod.

Protezele dentare nu sunt cimentate in cavitatea bucala.

Avem grija de pacientii nostri

Tipuri de proteze dentare

O proteza corect aleasa va grabi procesul de adaptare la noul mod de viata.
  • Proteza partiala – poate fi o solutie daca mai ai cativa dinti in cavitatea bucala.
  • Proteza totala – este solutia ideala cand pe o arcada nu mai exista niciun dinte.

Atat protezele dentare totale cat si cele partiale au marele rol de a restabili functiile de masticatie si de a-ti permite sa vorbesti din nou corect. In plus, in cazul protezelor partiale, se reia contactul cu dintii ramasi, astfel incat acestia din urma sa nu migreze.

Protezele dentare disponibile astazi sunt mult mai estetice si mai confortabile decat modelele de odinioara. Ele pot fi roz sau transparente, astfel incat sa fie in acord cu culorile naturale.

 

Beneficiile protezelor dentare

Protezele dentare partiale sau totale: ce sunt si cand se recomanda?

Protezele dentare partiale

Proteza dentara partiala este utilizata atunci cand inca mai exista dinti naturali sanatosi in cavitatea bucala. De obicei, aceste lucrari proteice sunt fixate in jurul dintilor naturali ai pacientului cu ajutorul unor sisteme special care imita culoarea dintilor existenti.

Protezele dentare totale

Proteza dentara totala este utilizata atunci cand toti dintii naturali (la maxilar si/sau mandibula) au fost pierduti ca urmare a unor accidente, infectii, leziuni, a parodontozei sau a altor afectiuni medicale. Dintii artificiali sunt atasati de o placa numita baza protezei, care este fixata apoi pe gingii. De regula, baza protezei si sistemul de prindere a lucrarii sunt realizate din metal sau acril si nu sunt vizibile, avand o culoare similara sau chiar identica cu cea a gingiilor pacientului. Pentru mentinerea lucrarilor intr-o pozitie optima se utilizeaza frecvent un adeziv special.

Servicii DentPLus

Coroane dentare

Proteze dentare

Aparate dentare

Tratament de canal

Stomatologie copii

Carii dentare

Detartraj cu ultrasunete

Implant dentar

Tratament paradontal

Contacteaza-ne

Suna pentru programare

Programare la consultatie

Proteze dentare

Intrebari frecvente

Cum pot manca daca am proteza?

Dupa montarea protezei mobile, alimentatia solida trebuie reintrodusa treptat, mestecand mai incet si pe ambele arcade. Va fi un parcurs ceva mai indelungat, dar vei avea dintii mult doriti si ii vei putea folosi din nou pentru a mesteca.

Cum trebuie sa imi ingrijesc proteza?

Medicul stomatolog iti va oferi toate indicatiile necesare. Insa este important sa mentii igiena orala adecvata, periind proteza dupa fiecare masa, si punand-o in apa calduta cu solutii speciale, seara, conform sfatului medicului.

Va schimba proteza felul în care vorbesc?

Veti avea nevoie de exercitiu pentru a pronunta corect unele cuvinte. Puteti scurta perioada de ajustare citind cu voce tare si repetand cuvintele mai dificile. Daca proteza scoate zgomot in timpul vorbirii, vorbiti mai rar.

Este posibil ca proteza sa alunece in timp ce radeti, tusiti sau zambiti. Repozitionati dantura muscand usor si inghitind. Daca problema persista, consultati medicul.

Trebuie sa folosesc adeziv?

Adezivul poate oferi un plus de siguranta cu privire la stabilitatea protezei, insa nu reprezinta o solutie in cazul protezelor care se misca si sunt largi. Acestea din urma trebuie inlocuite.

Care este durata de viata a unei proteze?

Nicio proteza nu este permanenta. Gura se afla in continuia schimbare, astfel incat proteza va trebui ajustata de catre medic. Durata aproximativa de viata a unei proteze este de cinci ani.

In timp, oasele si gingiile se micsoreaza, fapt ce duce la realinierea maxilarului. Proteza care nu mai este fixata bine poate produce dureri si infectii, precum si dificultati la mestecat si vorbit.

PACIENTI

Recomandari

Aceștia sunt doar câțiva dintre pacienții clinicilor DentPLUS. Le mulțumim pentru încrederea acordată medicilor și clinicilor noastre.