Servicii

Tratament parodontal

Tratamentul parodontal consta in mai multe faze: terapia initiala-nonchirurgicala, terapia chirurgicala si faza de mentinere.

Ai auzit in mod sigur vorbindu-se foarte frecvent despre „parodontoza”. Parodontoza sau boala parodontola este o inflamatie a gingiei si a osului, tesuturile care sustin dintii. Pacientii care ajung in general la medic cu aceasta problema grava de dentitie au nevoi de un tratament parodontal, care contribuie la evitarea pierderii dintilor naturali.

Avem grija de pacientii nostri

Tratamentul parodontal 

 

Tratamentul paradontal are scopul de a inlatura cauzele afectiunii, si de a stopa evolutia acesteia.
 • Prima etapa a tratamentului parodontal este cea nechirurgicala.

In aceasta etapa are loc detartrajul si periajul profesional, avand ca scop reducerea placii si a prezentei bacteriilor in cavitatea orala.

Urmatorul pas dupa detartraj este chiuretajul subgingival care are ca scop eliminarea infectiei si a tartrului din zona afectata. Procedura se poate face sub anestezie.

 • Cea de-a doua etapa a tratamentului parodontal este cea chirurgicala, care o poate completa pe cea nechirurgicala, sau o poate inlocui, atunci cand infectia are un stadiu mai avansat.

Chirurgia dentara are ca scop si curatarea tartrului si a portiunilor infectate de tesut din zonele care nu sunt accesibile nechirurgical.

Etapa tratamentului chirurgical poate include si aditia de os sau grefele gingivale, acolo unde boala parodontala a macinat deja tesutul osos sau gingival. 

Tratamentul parodontal cu laser

  Stomatologia moderna incearca sa gaseasca permanent noi si noi metode de tratament parodontal care sa reduca disconfortul creat pacientului.

  Tratamentul parodontal cu laser este una dintre inovatiile moderne, care asigura cateva avantaje incontestabile:

   Exte extrem de recomandat ca pacientii cu varsta adulta sa vina la cabinetul stomatologic cel putin o data pe an, pentru control si investigatii, astfel incat daca exista semne ale instalarii bolii parodontale, acestea sa poata fi combatute din timp, pentru a fi evitate efectele dramatice.

  Servicii DentPLus

  Coroane dentare

  Proteze dentare

  Aparate dentare

  Tratament de canal

  Stomatologie copii

  Carii dentare

  Detartraj cu ultrasunete

  Implant dentar

  Tratament parodontal

  Contacteaza-ne

  Suna pentru programare

  Programare la consultatie

  Tratamentul de canal

  Intrebari frecvente

  De ce am nevoie de tratament parodontal?

  Tratamentul devine necesar atunci cand bolile parodontale afecteaza sanatatea gingiei si osului, care formeaza structura si sistemul de sustinre a dintilor. Daca gingiile nasanatoase au initial efecte estetice neplacute, in timp pot evolua catre pierderea capacitatii osului de a mai sustine dintii. Bolile parodontale nu iti vor afecta doar zambetul, ci si capacitatea de a manca si de a vorbi.

  Tratamentul parodontal este dureros?

  E posibil sa te confrunti cu un anumit disconfort, dar examenele parodontale sunt in general nedureroase. In plus, interventiile cu laser sunt complet nedureroase si nu seamana cu interventiile chirurgicale cu care poti fi obisnuit.

  Tratamentul parodontal este scump?

  Deoarece fiecare pacient este diferit, echipa noastra va trebui sa finalizeze examinarea initiala inainte de a putea stabili planul de tratament si orice costuri asociate acestuia.

  PACIENTI

  Recomandari

  Aceștia sunt doar câțiva dintre pacienții clinicilor DentPLUS. Le mulțumim pentru încrederea acordată medicilor și clinicilor noastre.