Servicii

Coroana dentara

Coroana dentara este un invelis care are ca scop restaurarea completa a unui dinte deteriorat.

Zambetul perfect te ajuta sa treci mai usor peste provocarile vietii. Insa de cele mai multe ori, un dinte lipsa, sau mai multi, la fel ca si o dantura cu probleme, te fac sa uiti sa zambesti din tot sufletul. Solutia la problema ta? Coroanele dentare sau protezele dentare – doua dintre cele mai convenabile moduri de a inlocui un dinte sau mai multi pierduti sau afectati.

Avem grija de pacientii nostri

Tipuri de coroane dentare

Coroanele dentare pot fi de mai multe tipuri, in functie de tipul materialului si de scopul pentru care acestea au fost realizate.
  • Coroana integral ceramica. Coroanele din portelan confera rezistenta mare la uzura, cea mai mare compatibilitate cu tesuturile invecinate, stabilitate coloristica excelenta si nu retin placa bacteriana.

Dincolo de avantajele estetice si igienice, coroanele integral ceramice nu te expun riscului inflamatiilor gingivale si exclud complet reactiile de respingere.

  • Coroana din ceramica si metal – formata dintr-un schelet metalic pentru rezistenta si un invelis ceramic.

Lucrari oferite de noi din aceasta categorie

Beneficiile coroanelor ceramice

  • Restaureaza dintele distrus– coroanele dentare pot reconstrui dintele chiar si in cazurile in care acesta este afectat in proportie de peste 50% (carii, fracturi);
  • Armonizarea fetei – coroanele dentare ajuta la restaurarea danturii, armonizand trasaturile fetei;
  • Refacerea estetica si functionala a dintelui – imediat dupa aplicarea coroanei dentare functia masticatorie este reluata;
  • Restaurare dentară rapidă – coroanele dentare CAD/CAM se pot aplica într-o singură oră;

Contacteaza-ne

Suna pentru programare

Programare la consultatie

Coroane dentare

Intrebari frecvente

Pot folosi coroane integral ceramice daca am pivot metalic?

Nu, pentru ca transluciditatea coroanei integral ceramice va face sa se vada culoarea pivotului, iar aspectul zambetului tau va fi inestetic.

Cat rezista o coroana?

In medie, o coroana dentara dureaza intre 5 si 15 ani, insa depinde si de materiale, de “uzura” la care este expusa si de igiena orala, ca si de unele obiceiuri precum scrasnitul dintilor sau rosul unghiillor.

Ce culoare va avea coroana?

Vizita la medic te va ajuta sa stabilesti impreuna cu acesta care este culoarea cea mai potrivita, astfel incat sa fie in acord cu restul danturii. Daca remarci mici diferente, poti incerca si proceduri de albire pentru restul dintilor, pentru a repara aspectul general.

Este dureros procesul de pregatire al dintilor pentru aplicarea coroanei?

Pregatirea dintilor pentru unii oameni poate provoca o usoara durere, in timp ce altii nu resimt absolut niciun disconfort. Totul depinde de pacient, de cat de aproape este nervul de suprafata exterioara a dintelui etc. Inainte de inceperea procesului de pregatire al dintilor medicul stomatolog va face o anestezie locala care are rolul de a amorti zona pe care se lucreaza si de a diminua eventuala durere.

Coroana mea va arata natural?

Absolut! Chiar daca ai nevoie de o singura coroana, aceasta va fi facuta astfel incat sa respecte culoarea dintilor tai. Iar daca vrei sa remediezi mai multi dinti te vom indruma in alegerea nuantei potrivite pentru un zambet personalizat (in functie de factori precum varsta, culoarea pielii, culoarea parului sau chiar culoarea ochilor!).

PACIENTI

Recomandari

Aceștia sunt doar câțiva dintre pacienții clinicilor DentPLUS. Le mulțumim pentru încrederea acordată medicilor și clinicilor noastre.