News

Sistemul de implant dentar All-on-4

mart. 5, 2022 | Noutati

Protezele dentare traditionale pot avea uneori un succes limitat, mai ales daca ti-ai pierdut toti dintii de pe o arcada sau de ambele, fiind instabile, inconfortabile si facand din mancat un proces dificil si neplacut.
Din fericire, insa, stomatologia moderna aduce cu ea o varietate de solutii care te pot ajuta sa depasesti aceste probleme, iar sistemul de implant dentar All-on-4 este una dintre cele mai inovatoare tehnici, ce iri va schcimba complet viata.

Sistemul All-on-4

Conceptul de tratament All-on-4 este o tehnica eficienta ce foloseste 4 implanturi montate in maxilarul superior sau inferior, pentru a fixa dantura inlocuitoare.
Implanturile dentare nu sustin doar dantura, ci creaza si o radacina inlocuitoare ce conecteaza dintii cu osul maxilarului. Este vorba despre o solutie permanenta, pe termen lung, ce ofera o sustinere solida si un zambet mai natural.

Tratamentul All-on-4 inlocuieste dintii lipsa cu o punte dentara fixa, sprijinita pe patru implanturi dentare. Acest sistem asigura o mai mare stabilitate osoasa si elimina necesitatea interventiei chirurgicale de grefare osoasa, datorita unghiului special al implanturilor.
In plus, fiind vorba despre numai patru implanturi, durata tratamentului este redusa, la fel ca si costurile.

Protezarea provizorie poate fi realizata in aceeasi zi cu implanturile, astfel incat vei pleca acasa cu un set nou de dinti ficsi, ce arata complet natural si creaza o senzatie similara cu cea a dintilor obisnuiti. Puntea finala se monteaza la cateva saptamani, pentru a lasa timp suficient pentru vindecare.

Beneficiile sistemului de implant dentar All-on-4

 •  Necesita doar 4 implanturi, in loc de numarul obisnuit, de 6-10 implanturi.
 •  Procedura este mai rapida si necesita interventii chirurgicale limitate.
 •  Au un cost mai mic decat in cazul implanturilor standard.
 •  Nu este nevoie de grefe osoase, ceea ce reduce si mai mult costurile.
 •  Dintii provizorii pot fi pusi in aceeasi zi cu implanturile.
 •  Implanturile durabile si stabile sunt un mod excelent de a preveni problema pierderii protezei dentare, a alunecarii si uzurii, te ajuta sa mananci si sa vorbesti si permit tratarea dintilor noi exact ca a dintilor normali.
 •  Nu vei resimti probleme de masticatie, modificari ale gustului si vei putea consuma chiar si alimente tari si lipicioase, o problema reala pentru protezele dentare traditionale.
 •  Implanturile All-on-4 nu se freaca de gingie si nu produc ulceratii, pentru ca sunt bine ancorate in implantuile dentare.
 •  Dintii All-on-4 sunt fixati permanent si pot fi curatati la fel ca dintii naturali, astfel ca in timp vei si uita ca ai implanturi.
 •  Au o rata de supravietuire foarte mare: 97.5%-100% pe termen scurt, 96.7-100% pe termen mediu si 94.8% pe termen lung.

Cum stii daca esti un candidat bun pentru implanturile All-on-4?

Inainte de inceperea tratamentului, medicul stomatolog va face o evaluare atenta pentru a se asigura ca tratamentul este o optiune viabila pentru tine.
Implanturile au cea mai mare rata de succes atunci cand sunt efectuate la candidati potriviti.

 •  Factorii de risc ce pot afecta succesul tratamentului sunt fumatul si diabetul. Fumatorii au de 2.5 ori mai multe sanse de esec fata de non-fumatori, insa aceasta realitate nu interzice fumatorilor sa isi faca implanturi.
 • Pacientii cu gingivita vor trebui sa se trateze inainte de implanturi. Tratamentul poate fi reprezentat de un periaj profesional, pentru a reduce numarul de bacterii si continuarea igienei orale adecvate acasa. In cazurile grave de gingivita poate fi nevoie de un tratament mai intensiv efectuat de parodontolog.

Procedura este dureroasa?

Tratamentul All-on-4 este conceput pentru a reduce la minim durerea. In majoritatea cazurilor se administreaza anestezic local sau un sedativ, iar umflarea si durerea post-tratament vor fi minime.
Adesea pacientii sunt surprinsi de nivelul redus de durere si de rapiditatea recuperarii. Multi dintre pacienti revin la serviciu chiar a doua zi dupa o interventie.

Dintii noi vor arata natural?

Medicul stomatolog te va ajuta sa ai dintii ideali, atat ca nuanta cat si ca forma, astfel incat vor fi imposibil de diferentiat de dintii naturali sanatosi. In plus, mulajele sunt luate cu atentie, urmand conturul natural al maxilarului, pentru a oferi o potrivire perfecta si zambetul mult dorit.

Varsta poate fi o problema?

Desi pacientii mai in varsta pot crede ca varsta nu le va permite sa se bucure de beneficiile implanturilor All-on-4, sanatatea conteaza mai mult decat varsta. Daca esti suficient de sanatos incat sa iti scoti un dinte, probabil ca esti suficient de sanatos si pentru a-ti face implanturi dentare.

0 Comentarii